Известие

Collapse
No announcement yet.

Работна температура 1.9JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Работна температура 1.9JTD

Kолеги взе да застудява,въпроса ми е колко трябва да е работната температура на JTD-то ?
    Прави ми впечатление,че не отваря големия кръг,колкото и да я кара,колата не пегрява.
    Уреда за температурата ми седи между 50 градуса и първата чертичка.
    Околната температура беше 0 градуса.
    Тази сутрин при седем градуса,в градски условия стрелката не подмина след средата на сектора преди първата чертичка.(парното работеше на втора трета степен)
    Мерих с инфрачервен термометър,че температурата е 60 градуса.
    Предполагам,че чертата преди 90 градуса е 70,когато е на 60 градуса е по средата,смятам,че уреда отчита коректно.
    Каква трябва да е температурата? Колата е внос от Италия?
    Не искам да остана на студено като паднат температурите.
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Чертaтa е 80гр, но си зa нов термостaт!
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Благодаря ти за бързия отговор.
      Предполагах,че си е заминал.
      Можеш ли да ми дадеш препоръка какъв термостат да взема? Коя марка да избера и от къде да го взема,че с корсичката преди години смених 5 и не случих на читав.
      Ориентировъчна цена?
      Тех-Ко дали са надеждни? Имам 30%отстъпка там ?
      А работната температура зимата трябва да е около 80 градуса ?
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от knifemaniac Покажи съобщение
        Благодаря ти за бързия отговор.
        Предполагах,че си е заминал.
        Можеш ли да ми дадеш препоръка какъв термостат да взема? Коя марка да избера и от къде да го взема,че с корсичката преди години смених 5 и не случих на читав.
        Ориентировъчна цена?
        Тех-Ко дали са надеждни? Имам 30%отстъпка там ?
        А работната температура зимата трябва да е около 80 градуса ?
        Работната температура на автомобилните ДВГ е около 90 градуса,без значение дизел или бенчин.
        Какъв термостат ще случиш е божа работа, ако ще да е от най-прехвалена марка. Майката му е да ти дадат гаранция.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колега, казваш, че не отваря големия кръг и същевременно температурата не може да достигне 90 гр. Ако това наистина е вярно, то проблемът не е в термостата.
          Най-вероятната причина затова да не може да се достигне работната температура е това термостатът да отваря големия кръг по-рано от нормалното.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Колега, казваш, че не отваря големия кръг и същевременно температурата не може да достигне 90 гр. Ако това наистина е вярно, то проблемът не е в термостата.
            Най-вероятната причина затова да не може да се достигне работната температура е това термостатът да отваря големия кръг по-рано от нормалното.
            Не е наясно човекът.
            Фактът е, че термостатът му е останал постоянно отворен и е за изхвърляне.
            Към колегата - ако термостата не отваряше, колата ще прегрява.

Comment

При колите "НОВ ВНОС" термостата си е консуматив, няма алфа нов внос от Италия с работещ термостат!!
              sigpic
              Alfa Romeo GT JTD 16v `04
              Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
              Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

Извинявам се за глупостта която съм написа,че не отваря големия кръг,то е точно обратното.
                Като се замисля симптомите са точно както при корсичката,не загрява и рехаво парно.
                Все пак се чудя от къде да взема термостат защото от Тех-Ко обадиха 120лв ,но забравих марката.
                Все пак,ако има сигурна марка за да си спестя главоболието с гаранциите и демонтажа му сто пъти съм готов да вложа повече средства

Comment

Питай в ТинКар. Каквото съм купил от там е било без забележки.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Вземи си BEHR.
                    sigpic
                    GT- JTDm 150

Comment

Добре мойта като си я карам лекичко държи 80 -82 градуса...само ако и дам жега или в задръстване скача на 90 ...така че не мисля че работната температура на JTD е 90 градуса...по скоро е около 80 ??
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                        Добре мойта като си я карам лекичко държи 80 -82 градуса...само ако и дам жега или в задръстване скача на 90 ...така че не мисля че работната температура на JTD е 90 градуса...по скоро е около 80 ??
                        Тaкa е нямa от кво дa се притеснявaш, рaздaвaй си и гaз без дa се плaшиш.......
                        При бaвно кaрaне дизелa нямa кaк дa нaпяaви тaкaвa топлнa,че дa зaгрябвa много.
                        sigpic
                        GT- JTDm 150

Comment

В заблуждение си. Закачи една диагностика да видиш реално за какво става въпрос. Може и с термометър да премериш директно.

Comment

Термостатът трябва да започне да отваря при 78 - 82 гр. и да е напълно отворен при 86 - 90.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Най-надеждната проверка за заминал термостат си е проверката на маркуча който излиза от термостата и влиза в радиатора. Ако таблото ти показва 70 градуса а маркуча е топъл си за термостат.

За оригинално вграждане се ползва BEHR, естествено и цената им е най-висока. Алтернативно можеш да набуташ в маркуча след термостата към радиатора такъв от Renault за 10-15лв. Имаше и теми в които е описано как става, има колеги които карат така от доста време и не съм чувал някой да е имал проблеми.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X